BT sektörü bulut bilişim konusunda eğitimli personel arıyor > Devami 


Microsoft’un IDC’ye yaptırdığı araştırmaya göre bilişim sektöründe küresel çapta açılan 4 iş pozisyonundan biri halen doldurulamadı. Bu pozisyonların başını ise yüzde 28 oran ile bulut bilişimle ilgili olanlar çekiyor.

Araştırmadan çıkan sonuçlara göre BT sektöründe bulut bilişim konusunda eğitimli milyonlarca çalışana ihtiyaç var. Sektörde hali hazırda bulut bilişimle ilgili 1 milyon 700 bin çalışan aranıyor. Bu rakamın 2 yıl içinde 7 milyona ulaşacağı öngörülüyor. 2015 yılına kadar bulut bilişim ile ilgili açılacak olan iş pozisyonlarının sayısının her yıl yüzde 26 artacağı ve dünyada 7 milyon gibi büyük bir sayıda bulutla ilgili iş pozisyonunun açık kalacağı tahmin ediliyor.


IDC Araştırması’nda öne çıkan bulgular:

Genel Bulgular;

• Küresel olarak, kuruluşların neredeyse üçte ikisi bulut bilişimi kullanıyor, uyguluyor ya da bunu planlıyor. Yine yüzde 50′sinden fazlası, bulut bilişimin yüksek bir öncelik olduğunda hemfikir.

• Ancak kuruluşların dörtte üçten fazlası, bulut bilişimle ilgili olarak güvenlik, erişim veya veri kontrolü konusunda endişeler taşıyor.

• Eğitim, sertifikasyon veya deneyim eksikliği, bulut pozisyonlarının doldurulamamasının ilk üç sebebi.

 Microsoft, Double-Take işbirliği > Devami 


İSTANBUL - Windows Azure uygulamasıyla dünyanın en büyük bulut bilişim hizmetlerinden birini sağlayan Microsoft, yedekleme ve iş sürekliliği çözümleri konusunda Double-Take ile işbirliği yapıyor. Double-Take, Windows Azure için donanımdan bağımsız olarak tüm ortamlarda replikasyon ve erişilebilirlik hizmeti sunuyor.

Microsoft'un bulut platformu Windows Azure, çeşitli veri merkezlerinden oluşan global bir ağda hızlı şekilde uygulamalar oluşturmayı, dağıtmayı ve yönetmeyi sağlıyor. Bulut konusunda en gelişmiş hizmetle kurumsal ihtiyaçlara cevap vermeye odaklanan Windows Azure, bilgi erişilebilirliği ve iş sürekliliği konusunda ise müşterilerine Double-Take ile kolaylık sağlıyor.

Hedef, kesintisiz iş süreci
Veri yedekleme ve kurtarma çözümleri konusunda dünyanın en önde gelen markalarından olan Double-Take, Windows Azure için donanımdan bağımsız olarak tüm ortamlarda replikasyon ve erişilebilirlik hizmeti sunuyor. Donanımsal ve yazılımsal olası aksamalar karşısında kritik iş uygulamalarının çalıştığı sistemlerin kesintisiz olarak devam etmesini sağlayan Double-Take, bu hizmetiyle şirket verilerini ve işlemlerini koruyor.

Tüm dünyada ve Türkiye'de
Küresel çapta işbirliği yapan Microsoft Windows Azure ile Double-Take'in Türkiye'deki ortaklığı, İstanbul'da Microsoft Türkiye Genel Müdürlüğü'nde yapılan toplantıyla duyuruldu. Her iki kuruluşun çözüm ortaklarının katıldığı toplantıda Windows Azure MEA Satış Uzmanı Burçak Çakıroğlu, "Müşterilerimiz Windows Azure ile ekstra bir yatırım maliyeti olmaksızın sadece kullandıkları kaynak kadar ödeme yapabilecekleri ekonomik ve verimli bir sisteme, Double-Take ile kesintisiz geçebiliyor. Windows Azure, üç lokal replikasyona sahip depolama olanağı ile istenirse üçten fazla Geo dağıtım özellikli depolama imkanı da sağlıyor. Tüm bu hizmetler Microsoft güvencesi ve yüksek şifreli transfer güvenliğiyle sunuluyor" açıklamasını yaptı.


 2013 yılında veri merkezleri, bulut bilişim ve mobilite bilişime yön verecek.. > Devami 

Anadolu Bilişim, 2012 yılında bilişim dünyasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Gelecek yılın trendleri ise veri merkezi teknolojileri, mobil cihazlar, bulut bilişim, stratejik büyük veri, bellek bazlı işlem teknolojileri ve sosyal teknolojiler olacak. Anadolu Bilişim uluslararası araştırmaları göz önünde bulundurarak 2012 yılında BT dünyasında yaşananları değerlendirip, 2013 yılına dair öngörülerini açıkladı. Türkiye'deki bilişim hizmetleri sektörüne yenilikçi bir anlayış getirme misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Anadolu Bilişim, 30 binden fazla kurumsal kullanıcıya hizmet sunduğu Anadolu Bilişim Data Center ile 2013 yılında da müşterilerine rekabet avantajı sağlamaya devam edecek. 2012 yılında bilişim pazarının büyüklüğü: 6,5 milyar dolar Türkiye'de 2012 yılında veri merkezlerinin sayısındaki artış, dışkaynak kullanımındaki yükseliş ve kurumların iş uygulamalarını daha yaygın bir şekilde kullanması bilişim sektöründeki önemli gelişmeler arasında yerini aldı. Telekom gelirlerinden arındırılarak yapılan analizler sonucunda Türkiye'de 2012 sonunda bilişim pazarının büyüklüğünün 6,5 milyar dolar seviyesinde olacağı tahmin ediliyor. Bunun içinde bilişim hizmetleri pazarının ise 2012 yılında yaklaşık 1,2 milyar dolar seviyesine ulaşması bekleniyor..