İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü, ABD'nin yerleşik ve özellikle kamu sektöründe "Bulut Bilişim" uygulamaları konusundaki tecrübesiyle bilinen sivil toplum kuruluşu SafeGov ile bir yıllık işbirliği protokolüne imza attı. İmzalan protokol çerçevesinde, taraflar arasında bilgi alışverişi sağlanacak, ortak yayınlar yapılacak. Aynı zamanda, iki ülke uygulamaları, başarı öyküleri, uygulamada yaşanan sorunlar ve çözümleri paylaşılırken, kamuoyunda farkındalık yaratmak amacıyla ortak toplantılar, çalıştaylar ve konferanslar düzenlenecek.
Protokol bulut bilişim, veri koruması, güvenliği ve mahremiyet, siber güvenlik gibi konuların yanı sıra, çevrimiçi davranışsal reklamcılık, veri madenciliği, Büyük Veri ve açık devlet gibi konuları kapsıyor. SafeGov: " Türkiye'nin Bilişim teknolojisi alanındaki gelişimini memnuniyetle takip ediyoruz." SafeGov Başkanı Jeff Gould, Sağlık ve Eğitim alanlarında Türkiye'nin iddialı ve geleceğe dönük bilişim teknolojisi projelerini yakından takip ettiklerini vurguladı. Gould imzalanan protokolle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Türkiye bilişim teknolojileri ve bunların günlük hayata uygulanması konusunda çok hızlı ilerliyor.
Teknolojiye ilgi duyan genç ağırlıklı bir nüfusu var. İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü ile yaptığımız işbirliğinin ciddi ölçekte bilgi alışverişine olanak sağlayacağına ve güçlü bir sinerji yaratacağına inanıyorum. SafeGov olarak, Türk ekonomisini güçlendirecek, aynı zamanda Türk halkının ve internet kullanıcılarının mahremiyetine ilişkin haklarını pekiştirecek bir Kişisel Verilerin Korunması Yasası'nın hazırlanıp yürürlüğe girmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz." İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü Direktörü Yrd. Doç. Dr. Leyla Keser Berber ise SafeGov ile imza atılan işbirliği protokolünün iki taraf için de büyük faydaları olacağını belirtti.