Sağlık ve Bulut Bilişim

"Doktorunuz cebinizde!" sloganı hayatımızın içine adım adım girmeye başladı.

Uzaktan görüntüleme ve medikal verilere ilişkin yapılan araştırmalara göre, mobil sağlık uygulamaları ile hasta ve doktor ilişkisi bambaşka bir boyuta taşınıyor.

Mobil sağlık uygulamalarına ilişkin pazarın 2017 yılına kadar 27 Milyar $ a yükseleceği öngörülen araştırmada, özellikle tablet ve akıllı telefonların uzaktan muayene -teşhis -takip gibi kavramlarda büyük bir ivme kazanacağı ifade ediliyor.

Teknolojinin gelişmesi hayatımızın her anında hissedilir derecede değişikliklere yol açıyor, Sağlık her insanın vazgeçilmez önceliklerinden olduğundan hareket ile mobil sağlık uygulamaları ve bulut bilişim ile yaşam & tedavi süreçlerinde kalitenin artması mümkün olacaktır.

Yurtdışında, artan uygulama sayısı ve kullanım oranları esasen konunun herkesin gündeminde olduğuna dair en basit gösterge olarak ifade edilebilir.

Sağlık hizmetinin sürekli ve farklı yerlerde dinamik olarak sunulmasında teknolojinin imkanlarının kullanımı Türkiye'de de yaygınlaşıyor.

Ülkemizde, Bulut Bilişime dair yapılan en önemli yatırımlardan birisi  de Türk Telekom tarafından kurulan veri merkezi denilebilir. TIER III - Uluslararası sertifikasyona sahip bu merkezde sunulan hizmetlerden birisi de 'BuluTT Radyoloji'. Bireysel, Kurumsal veya Kamu olarak sunulan bu servisin ilerleyen dönemde nasıl olumlu bir katkı yaratacağını tahmin etmek güç değil. >> READ MORE