SAP ve HPE IoT' de devrim niteliginde yeni gelişmelere imza atıyorlar.


SAP ve Hewlett Packard Enterprise (HPE), 27 yıllık ortaklıklarında yeni ilerlemeler kaydettiler. Yeni alan, Şeylerin Endüstriyel Ağı (Industrial Internet of Things) - IoT. Örneğin bisiklet sürmek kolaylaşıyor. Bunun üretim sanayisi için çok önemli bir atılım olduğu söyleniyor.

27 yıl boyunca SAP ve HPE piyasaya en yenilikçi çözümleri sundu. Şimdi de IoT alanında güçlerini birleştirerek bu alanda bir devrim gerçekleştirmeye hazırlanıyorlar. Bu devrimi hem bulutta, hem de tam internet ağının kıyısında IoT verilerini analiz ederek yapacaklar.

Bu ne anlama geliyor? Geleneksel bilgi sayar sistemlerinde routerlar - yönlendiriciler, network ağının kıyısında  yer alıyor ve buluta veri veriyor. Buluta ulaştığında bu veriler üstünde analiz yıpılıyor, rapor çıkarılıyor, hesaplamalar ve geleceği öngören senaryolar hazırlanıyor.

HPE' nin Edgeline adı verilen IoT hesaplama teknolojisi bu routerlar - yönlendiricileri "birleşik IoT Sistemleri" haline dönüştürüyor. Bu sunucular, ya da sistemler, gerçektende işi network ağının tam da kıyısında gerçekleştirerek bilgi ve sonuçlarının çok daha hızlı bir şekilde dağılımını sağlıyor.

Çeşitli şirketler SAP HANA Bulut Platformunu kullanarak, HPE Edgeline Converged IoT Systemlerinde yer almaya çalışıyorlar. SAP yazılımı da yakında bu sisteme geçecek. Şu aşamada HPE Edgeline, IoT sensor bilgilerini topluyor ve SAP HANA Cloud Platformu' na gönderiyor. Bu platform,  gelen bilgiler üstünde üst düzey analizler yaparak, bu analizlerin eyleme dönüşmesi istemlerini oluşturuyor.

İşte videodaki bisiklet örneği de burada işin içine giriyor. HPE ve SAP ittifakları Başkan yardımcısı Chris Strawn "Bisikletle yapılan bu 'endüstriyel' senaryoyu yaratmamızın nedeni, endüstriyel Şeylerin İnterneti' ni çoğu ortak müşterilerimizin evlerine kadar cana yakın bir biçimde getirmektir" diyor. Bisiklete yerleştirilen sensörler, bisikletin hareketi ile ilgili bilgileri HPE Edgeline EL1000 aletinde topluyor. Bu bilgiler gerçek zamanda ve geçmiş veri noktaları doğrultusunda analiz edilmek üzere SAP HANA Bulut Platformuna gönderiliyor. İşçiler bu gelen verileri izliyor ve araçta meydana gelebilecek aksaklığı öngörebiliyorlar. En önemlisi de bu aksaklıklari aracın performansını etkilemeden önce yakalayıp, önleyici tedbirleri alabiliyorlar.

SAP ve Hewlett Packard Enterprise IoT teknolojisinin gideceği yolu gösteren bir grafik hazırlığı içinde.