Bulut Bilişim neleri olanaklı kıldı?

Bulut Bilişim olmasaydı modern işletmeler neyi yapamazlardı diye bir soru sorarsak bunun cevabı ne olurdu?

Bulut bilişimle birlikte işletmeler yeni ve heyecanlandırıcı ilerlemeler kaydettiler. Bulut tabanlı hizmetler ve platformlar işletmelerin hayatını değiştirdi, her alanda işletmeler için artık vazgeçilemeyecek unsurlar oldular. Uzun zaman alan geleneksel iş süreçlerini kısalttı, ucuzlattı ve çok daha verimli yapmakla kalmadı, ama aynı zamanda eskiden mümkün olamayan yeni iş yapma yollarının önünü açtı.

İşletmelerin yönetimi ve büyümesinde bulut bilişimin etkilerini şöyle sıralayabiliriz:


  • Uzaktan çalışmayı oalankli kıldı.

Artık çalışanların aynı fiziksel ortamda bir masa başında iş yapmaları gerekmiyor. Birbirinden çok uzak fiziksel lokasyonlarda birbirleriyle ilişki içinde çevrimsel bir ağda işlerini yürütebiliyorlar. Bu işleri nasıl yürüttüklerinin ve performasyonlarının ne olduğunu gösteren, bulutta çalışan "Performans İzleme" yazılım programlarıyla çalışmalar ve verilen görevlerin zamanında, hedefe uygun olarak yapılıp yapılmadığı kontrol edilebiliyor. Ayrıca uzaktan konferans ve toplantı yöntemleriyle çalışanların kendilerini izole edilmiş hissetmemeleri, ortak toplantılara katılımı ve bu toplantılara katkıları çok rahatlıkla sağlanabiliyor.

  • Dünyanın en iyi servislerine erişim sağlanabiliyor.

Geçmişte en üst düzey teknolojileri geliştirmek ya da satın almak şirketler için bir kabus ve büyük masraflar gerektiren bir işlemken, şimdi dünyanın en ileri teknoloji ve servislerine elektrik, şu parası bedeli öder gibi aylık ya da yıllık ödemelerle çevrimsel ağlardan ulaşım kolaylıkla sağlanabiliyor.

  • Muhasebe işlemleri modernleşti

Eskiden şirketlerin mali işlemlerinin yönetimi ve izlemesi için modası geçmiş muhasebe süreçleri uygulanırken, somdi artık şirketler buluttan ulaşabildikleri en modern mühasebe yazılım programlarıyla işlerini çok kolay yürütebilmekte.Özel mali bilgiler bulutta işlem görüp, yönetiliyor. Bu bilgilere ulaşmak isteyen kullanıcılara sınırlı ayrıcalıklar çerçevesinde bilgilerin bir kısmına ya da tamamına giriş ya da erişme hakları verilebiliyor.

  • Pahalı depolama aygıtları yerine daha düşük masraflı uygulamalar geldi.

Büyük verilerini depolamak için işletmelerin artık bir yere ya da bir alt yapıya gereksinimleri kalmadı. Alt yapının bakımın çok pahalı ve zor olduğu durumlarda depolama aygıtları kullanmak yerine artık küçük ya da büyük tüm verileri bulutta tutmak olanaklı.


  • Verilerinizi geçmişte olduğundan daha güvenli.

Verilerinizi geçmişte olduğundan daha güvenli yöntemlerle tutmanın yolu da bulutta. İşletmeler verilerini artık bulutta daha güvenli ve şifreleme yöntemleriyle tutabiliyorlar. Dosyalar artık klasör ve çekmecelerde değil, bulutta daha güvenli. Burada seçeceğiniz bulut depolama hizmetleri önemli. Kesintiler ve felaketler durumunda tümüyle tedekleme yapan şirketlerle anlaşın. Şimdi artık veriler bulutta şifrelenerek saklanıyor.

Hala bazı şirketlerin bulut bilişimi uygulamakta kararsız oldukları doğru. Ama artık şunu söyleyebiliriz. Bulut bilişim olmasaydı modern örgütlerin bu derece ilerlemesi mümkün olamazdı.

Kaynak: >>